Biografie

Niets is zo interessant en spannend als de combinatie van reizen en optreden.  Ik heb het geluk gehad veel van beide te mogen doen.  Na het afronden van mijn studie zang in 1984 verliet ik het vlakke land om mijn studie voort te zetten aan de Juilliard School of Music in New York.

In 1990 behaalde ik aldaar mijn Master’s / diploma Uitvoerend Musicus. In de jaren daarop volgden vele optredens in opera en oratoria op het Noord-Amerikaanse, Europese en Aziatische continent.  Vervolgens heb ik de rol van Fiordiligi uit de opera Cosi fan Tutte diverse keren op de planken mogen zetten.  Ook heb ik de rollen van Agathe uit de opera Der Freischutz, en Leonora uit de opera Il Trovatore, verschillende malen vertolkt bij diverse opera gezelschappen in New York, Michigan en Minnesota.

Verder vond ik het fijn om me met de liedkunst bezig te houden, en heb zo  liederenrecitals in o.a. het Lincoln Center en Carnegie Hall mogen geven.  Daarnaast was ik actief in het non-klassieke genre  en heb in New York Beauty in de productie Beauty and the Beast, en Lily Garland in de Off-Broadway  productie On the Twentieth Century uitgevoerd.

In de mid-jaren negentig, ben ik, naast mijn zang carrièrre, actief geworden als coach stemgebruik en presentatietechniek. Na eerst als consultant te werken bij de New Yorkse communicatie bureau’s Rogen en Decker Communications, heb ik in 1997 mijn eigen consultancy New Amsterdam Communications opgezet. Verder gaf ik presentation skills en oral communications aan het Manhattanville Collge in New York, en diverse middelbare scholen en prep-schools, zoals o.a. de Greenwich Academy. Toen ik een aanbod kreeg om aan het conservatorium van de Universiteit van Florida hoofdvak zang te geven, ben ik naar het zuiden van de Verenigde Staten verhuisd. Hier heb ik me beziggehouden met het geven van zanglessen, auditie-voorbereiding en zangpedagogiek- en -methodiek aan zangstudenten die op hun beurt het muziekvak in willen. Dit heb ik gedaan tot aan mijn terugkeer in Nederland, enige jaren geleden.

 

Comments are closed.

close
Twitter IconVisit Our BlogVisit Our Blog